Massage

Obs! Om du har mycket ont i kroppen, så rekommenderar jag idrottsmassage, där jobbar jag med det problem du har, samtidigt rättar jag till energiflödet som blockerats.

När Du beställer tid för massage bör Du upplysa  oss om du  har  högt blodtryck, hjärt- och  kärlsjukdomar,  pacemaker,  gravid,  mm. Prata med  läkare  om Du  lider  av  någon åkomma  och om  det är lämpligt för Dig med massage.

För Dig som vill gå regelbundet på massage finns rabattkort att köpa för 5 behandlingar 5% rabatt och 10 behandlingar 10% rabatt !

Klassisk massage

Skön och effektiv massage som hjälper spända och ömmande muskler att åter bli smidiga och ökar därmed rörlighet och välbefinnandet. Den minskar smärtillståndet i kroppen och förbättrar både blod- och lymfcirkulationen. Klassisk massage är också en mycket bra och skön avkopplingsform som återställer balans och harmoni i kroppen.

Priser för klassisk och aromamassage:

30 min: 400 kr    45 min: 500 kr    60 min: 600 kr

75 min: 700 kr    90 min: 800 kr   

tillbaka till toppen

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en kraftfull men också terapeutisk massage som går på djupet i muskulaturen samt även i senor, fästen och muskelhinnor.

Idrottsmassage hjälper mot trötta muskler och leder, träningsvärk, stelhet, muskelknutar och är även ett utmärkt komplement vid rehabilitering av idrottsskador och arbetsskador. Man anpassar alltid tryck, tempo och greppvariationer utifrån kundens egna behov.

Tiden för idrottsmassage innebär inte bestämt hel-/halvkroppsmassage utan i idrottsmassage väljer man i stället ut områden på kroppen som massören fokuserar efter kundens behov.

idrottsmassage ökar muskelns ämnesomsättning och ger en avslappnande effekt på spänd muskulatur vilket i sin tur leder till att muskelns återhämtning påskyndas och risken för skador minskar. Idrottsmassage möjliggör också en intensivare och bättre träning.

Priser för Idrottsmassage:

30 min: 450 kr.   45 min: 550 kr.     60 min: 650 kr.

Obs! Rekommenderas ej för gravida!

tillbaka till toppen

Aromamassage

Aromamassage är en underbar och skön helkropsmassage där kropp och själ kommer ner i en djup avslappning. Oljorna väljs ut individuellt efter ett samtal med dig för att hitta rätt massageblandning för just dina behov. Doften påverkar genom luktsinnet det centrala nervsystemet och körtlar där hormoner produceras. Aromamassage går aldrig ner i musklerna som en klassisk massage.

Priser för klassisk och aromamassage:

 75 min: 650 kr    90 min: 750 kr   

tillbaka till toppen

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en härligt topp till tå behandling där man masseras med varma lavastenar. Massagen utförs med stora långsamma rörelser där värmen från stenarna ger en skön känsla. Stenarna läggs även ut på kroppens energipunkter vilket gör att kroppens energiflöde påverkas positivt. Om det finns djupa spänningar så sker tryck med händer och fingrar annars användes bara stenarna, det verkar som en varm förlängning av händerna. Slutligen får stenarna ligga kvar några minuter på kroppens energipunkter för att nå maximal avslappning.

Värmen från stenarna gör att blodkärlen utvidgas, vilket förbättrar vävnadernas   blodgenomströmning samt lindrar muskelspänningar och spasmer. Skön massage med varma stenar minskar även psykisk spänning och man mår bättre.

 

Avslappning genom den frigjorda energin och stenarnas värme åstadskommer ett meditationsliknande tillstånd för flertalet patienter.

 

Priser för Hot Stone massage:

75 min: 750 kr.       90 min: 850 kr.

Hot Stone massage är inte lämpligt för personer med hudirritatioiner, åderbråck eller under graviditet.

tillbaka till toppen

Honungsmassage:

Renar huden effektivt, ökar blodcirkulationen och hudens andningsförmåga.

Honungsmassage är en flera tusen års gammal tibetansk massageform, känd även i forna Indien och forna Ryssland men har nästan blivit bortglömd i dagens samhälle. Det är en metod som används för att rena kroppen.

 Honungen används i massagen som ett dragämne som hjälper till att suga ut ”förorenad” energi och slaggprodukter från kroppen. Honung absorberar toxiner under massage. När honungen tränger djupt in i huden, suger den upp slaggprodukter som har lagrats där och ”drar” ut dem, därför bildas det smutsgula eller gråaktiga flagor på huden under massagen. Genom denna rening förbättras hudens kondition och elasticitet, samt blod- och lymfcirkulationen. Fett som är lagrat och kapslat under huden mjuknar upp eller till och med upplöses helt, därför är honungsmassage så effektivt mot cellulit.

 Honung innehåller ett enormt antal vitaminer och mikroelement som är viktiga för vår hälsa. Dessutom behöver kroppen inte slösa sin energi på att tillgodogöra sig alla dessa ämnen, eftersom de redan är helt klara för att tas upp av kroppen på grund av att de är bearbetade av binas fermenter. Honung är energirik. Enligt undersökningar som har utförts av biodlare samlar bin nektar endast från den soliga sidan av blommorna. Man kan säga att honung är koncentrerad solenergi och den sexkantiga formen på cellerna i binas vaxkakor är utformad just för att förvara energin (honung kan förvaras i år utan att förlora sin kvalitet).

Honung är ett antibakteriellt medel och kan användas inte bara invärtes, utan även utvärtes, som t.ex. till att badda sår för att förhindra sårinfektion och påskynda läkningsprocessen.

Då samtliga inre organ har direkta nervförbindelser med hudens yttre vävnader, påverkas dessa organ när hud och muskler masseras med honung. De inre organen renas från slaggprodukter, ämnesomsättningen ökar, matsmältningen och organens allmänna kondition förbättras.

Honungsmassage ger en hälsobringande effekt vid behandling av förkylning/hosta och vid försvagat immunförsvar, samt nerv-, muskel- och ledvärk. Honungsmassage är en effektiv behandling mot smärtor, som t.ex. fibromyalgi.

Det är svårt att överskatta de effekter som honungsmassage har på nervsystemet, då denna massage förebygger mental och fysisk trötthet, sömnstörningar osv. Denna behandling är också effektiv vid depressioner och stresstillstånd.

Massören utför honungsmassage med naturell ekologisk honung som t.ex. blomsterhonung, lindblomhonung eller någon annan. Därefter börjar man massera honungen in i huden. Efter ett tag absorberas honungen delvis av huden, delvis tjocknar honungen och det blir därför inte längre möjligt att göra masserande rörelser. Det är ingen riktigt massage utan man tycker, stryker och lyfter med händerna över kroppen.

Det finns två massagetekniker som kan kallas mjuka eller hårda. I den mjuka massagen klappar massören  honung  med sin hand i  5-10 minuter, tvättar sedan med en mjuk svamp med varmt  vatten. I den starkare massagen trycker massören  starkt på kroppen med händerna  och drar sedan ut honungen. Snart märks på huden och handflatorna en vit eller grå massa, det är honung som drar ut gifter från kroppen.

Efter massagen bör kunden ta en ljummen dusch för att tvätta honungsresterna av sig för att honungen drar åt sig enorma mängder av toxiner och slaggämnen ur kroppen. Just av denna anledning måste den tvättas av ordentligt. Efter behandling och dusch får du vila en stund med en kopp av örtte vilken hjälper dig till att rensa ut slaggprodukterna.

Obs. att hård honungmassage kan vara ganska smärtsam och obehaglig, det kan även dyka upp blåmärken, men de försvinner snabbt. Hård honungsmassage ger större effekt än den mjuka, speciellt vid behandling av celluliter. För bäst resultat rekommenderas 10-15 behandlingar på en månad.

Rekommenderas ej till personer med hjärtproblem, gravida, småbarn, honungsallergiker eller personer som senaste halvåret har blivit opererade. Personer som har hudproblem (öppet sår som eksem, osv.) måste konsultera sin läkare innan man bokar tid för honungsmassage.

Rekommenderas ej för personer som tar blodförtunnande läkemedel t.ex. Waran.

tillbaka till toppen

För kropp och själ: Kombimassage

Passar till Dig som har ont i kroppen och känner Dig utbränd, stressad osv.

30 min klassisk massage plus 40 min Reikibehandling

Klassisk massage minskar smärttillståndet samt ökar blodcirkulationen.

Reikibehandlingen efteråt harmoniserar och balanserar Ditt energiflöde och löser upp blockeringar.

 

Priser för Kombimassage:

75 min: 750 kr

tillbaka till toppen

Ansikts/Käkledsmassage

Käkledsmassage (kan kombineras)

Käkleden kan kännas stel och/eller smärtsam. Inte sällan kommer besvären med käkleden i kombination med nackvärk. Många gnisslar tänder på natten och är ständigt spända i käke och nacke, och kanske till och med sover med bettskena på natten. Vilket kan ge spänningshuvudvärk och man har svårt att öppna munnen eller att tugga på ena sidan. Knäppningar när man gapar kan förekomma.

Behandlingen innefattar massage i nacke, på huvudet, käkar och tinningar.

Ansiktsmassage (kan kombineras)

Ansiktsmassage livar upp ansiktet och hjälper till att lyfta fram både den inre och yttre skönheten. Massage av ansiktet sätter ordentlig fart på blodcirkulationen i ansiktet. Ökad blodcirkulation ger huden en friskare färg, samt stimulerar hudens reparationsmekanismer. Massagen gör att ärr och små rynkor snabbare läker ut.

En frisk hud med god blodcirkulation mår bättre, därför motverkaransiktsmassage hudens åldrande.

Priser för Ansikts- eller Käkledsmassage:

30 min: 350 kr

tillbaka till toppen

Koppnings massage

Koppningsmassage är en djupgående metod som lindrar eller tar bort smärta i muskler och leder, rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen, ökar blodgenomströmningen i hela kroppen, stimulerar hormonproduktion, stärker immunförsvaret, minskar celluliter, mjukar ärr, mm.

Koppning genomförs med hjälp av en gummi- eller silikonkopp, därigenom skapas ett vakuum och ett undertryck. Utan att förstöra kapillärväggarna sugs blod ut ifrån kapillärerna och in i bindväven. Kroppen signalerar  att det finns något främmande i vävnaderna varpå immunförsvaret startar  en   reningsprocess (s k lymfdränage) som gör att överskottsvätska och slaggprodukter rensas ut ur kroppen.
Besvärliga muskelknutar bryts ner, bindväv och muskler mjukas upp samt cirkulationen i muskler, bindväv och hud aktiveras.

Metoden kan användas på hela kroppen, även ansiktet. Jag använder ofta koppning som ett komplement till klassisk eller idrottsmassage på de delar av kroppen som är riktigt hårt belastade av spänningar och störningar i cirkulationen.

För koppning bokas extra tid 15 eller 30 min, om så önskas vid klassisk eller idrottsmassage.

Obs! Jag gör inte koppning om man har blödarsjuka, blodbrist, leukemi, åderbråck, patienter som använder blodförtunnande medicin, hudsjukdom, etc.

tillbaka till toppen

Cellulitbehandling / Koppning

Med celluliter som även kallas apelsinhud menas de gropar som syns i huden. Bindväven runt fettcellerna blir fibrosisk och stel samt tappar sin elasticitet med åren. Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar så kallad cellulithud. Därför är koppning en mycket effektiv behandling som ökar blodcirkulationen, förbättrar hudstrukturen och drar ut slaggprodukter ur huden samt stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar vilket då leder till minskade celluliter.

Det positiva resultatet börjar redan synas efter några behandlingar. Huden blir fastare och slätare. Stimulering av kollagen och elastan gör att huden får bättre lyster och blir tjockare. Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingade.

tillbaka till toppen

Healing massage / Reiki behandling

rekommenderas mot bl.a. utbrändhet

Reikibehandling är en väldigt skön och avslappnande stressreducerande behandling som hjälper kroppen till självläkning på alla nivåer: fysiskt, känslomässigt och andligt. Beröring under behandlingen påverkar alla de sjukdomar som utlöses av stress och som också ska helas. Reikibehandling sker genom beröring med händerna. Jag håller händerna några minuter i varje position från topp till tå. Värmen och energin från mina händer löser upp blockeringar i Ditt energiflöde och Du känner Dig mer harmonisk och energirikare efter behandlingen.

Reiki är bra mot kronisk värk som fibromyalgi och reumatiska sjukdomar, men framför allt utbrändhet. Kroniska besvär tar längre tid att behandla än akuta skador, så jag brukar rekommendera att man börjar med att ta 4 kontinuerliga behandlingar 1gång per vecka. Sedan får man se hur man ska gå vidare. En förändring inträffar oftast redan efter en behandling.


Reiki energin går till de områden i kroppen som behöver den mest. Det som speciellt behandlas under en Reikibehandling är kroppens viktiga inre organ, som tex lever, mjälte, njurar och stimulans av blodcirkulationen.

Effekter av Reikibehandling:

  • Minskad stress
  • Avslappning
  • Läkande av kropp och själ
  • Smärtlindring
  • Höjt immunförsvar
  • Balansering och förstärkning av Din energi
  • Hjälp att frisläppa negativa känslor
  • Emotionellt lugnande
  • Ökad blodcirkulation

Passar även för barn

60 min: 550 kr

Från praktikfall: Positiv effekt av Reiki mot stress  Läs mer


Hur fungerar Reiki?

Allt levande är beroende av livsenergin. Livsenergin påverkas starkt av våra tankar och känslor. Negativa sådana försämrar livsenergins strömningar, medan positiva tankar och känslor stärker flödet. Eftersom vi människor ibland har negativa känslor och tankar har vi alla oftast mer eller mindre blockeringar i kroppen. Problemen uppstår dock när blockeringarna blir långvariga, när man har fastnat i ett negativt känslo- och tankemönster. Det är dessa blockeringar som kan ge olika sjukdomssymtom.

Reiki, den Universella Livsenergin, helar kroppen genom att flöda in till de blockerade delarna, och ladda dem med den positiva energin. Reikin höjer också frekvensen på energin inuti och utanpå kroppen. Resultatet blir att den negativa energin upplöses och försvinner. När energin åter flödar utan blockeringar får kroppen en chans att läka sig själv. Det handlar om en utvecklingsprocess, som kan ta olika lång tid för oss. Ofta återfaller vi i våra gamla mönster, men har lättare för att ta oss ur dem igen, när vi är medvetna om dem.


Reiki som Friskvård

 

Detta innebär att Reikibehandlingar är skattefria i personalvårdande syfte och kostnaden är fullt avdragsgill för arbetsgivaren. Dessa är heller inte förmånsbeskattade.

Som arbetsgivare kan du alltså erbjuda dina anställda Reiki som förebyggande och rehabiliterande friskvård.

 

tillbaka till toppen

 

Friskvårdskuponger logotype

 

  Friskvårdschecken logotype